fredag 6. april 2012

Langfredag:


Kvifor har me fri i påsken? er det for å spisa snop og stå på ski? Det er viktig at budskapet ikkje blir gløymt, eg har derfor lagt ut eit bilde av kva ein kan laga med ungane, Jesus si grav og der steinen har blitt løfta til sides.


Me feirer påske for å minnast at Jesus blei korsfesta og drept, og stod opp igjen frå dei døde.

Jesus blir korsfestet
Jesus ble ført til et sted som het Golgata, og der ble det satt opp tre kors. I tillegg til Jesus var det to forbrytere også som skulle henrettes denne dagen. Det var mye folk der for å se på henrettelsen (korsfestelsen), og noen hånte ham og sa "andre har han frelst, men seg selv kan han ikke frelse". En av røverne som også var korsfestet, spottet også Jesus, men den andre røveren sa til Jesus: "Tenk på meg når du kommer i ditt rike." Da svarte Jesus: Sannelig, jeg sier deg, i dag skal du være med meg i Paradis."
Midt på dagen ble det mørkt som om natten. Det var da Jesus døde.

Etter at Jesus var død, ble han gravlagt i en hule som var hogget ut i bergveggen. Det ble satt vakter ved graven, for de som hadde fått ham drept husket at han hadde snakket om at han skulle dø, og så stå opp igjen. Derfor var de redde for at disiplene hans skulle komme og ta liket, og så si at han var stått opp fra de døde.


Jesu oppstandelse
Den tredje dagen etter at Jesus var død, kom noen kvinner til graven for å stelle liket med velluktende oljer. Da fikk de se at steinen som hadde stengt for graven, var veltet vekk. De gikk inn, og så at graven var tom. Plutselig sto det to menn i skinnende klær der, og kvinnene ble redde. Mennene sa til dem: "Hvorfor leter dere etter den levende blant de døde? Han er ikke her, han er oppstått." 
Husk hva han sa til dere mens han ennå var i Galilea: Menneskesønnen skal overgis i syndige menneskers hender og korsfestes, og den tredje dagen skal han oppstå."Da husket de hans ord, og de løp glade avsted for å fortelle dette til disiplene.


Info: funnet på her.


post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

1000-takk for at du legger igjen ein kommentar sjå meg. Det varmer:)