torsdag 17. mars 2016

Påske egg i betong:

Do-it-yourself

Ikkje kast eggeskallene neste gang du skal lage deg egg og bacon til frokost eller bake, 
bruk dei heller som form til å støype betong i. 
Eg er veldig glad i betong som dokke sikkert har fått med dokke:) Og nå som påsken er like rundt hjørnet er det kjekt å kunne pynte med noko ein har laga sjølv.





Lag eit pitte lite hull og ha tålmodighet for å få ut heile eggeplommen og kviten, skyll skallet godt med varmt vann og sett dei gjerne opp ned til tørk natta over. 
Drypp så nokre få dråper med matolje i skallet og roter slik at oljen fordeler seg godt innvendig. 
Bland deg ein betongmasse og fyll i eggene så mykje som mulig. La dei størkne over natta.
Å få skallet av er litt puttle arbeid, eg brukte enden på ei saks for å lage sprekker og så skrape egget av. 


post signature

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

1000-takk for at du legger igjen ein kommentar sjå meg. Det varmer:)